Lån. Realkreditlån. Kreditkort. Rentestigninger rundt om hjørnet.

Finansielle handlende i byen forventer rentesatser til at stige med en halv procent ved udgangen af dette år. Disse dage Bank of England foretrækker at lave en række små ændringer i renten snarere end en stor forandring, så pas på de første 0,25% stigning omkring august tid

Realkreditrenter er allerede reagerer med satserne for fast forrentede realkreditlån stiger. De bedste priser for to år rettelser er nu i 4,15% til 4,48% rækkevidde og for tre år rettelser, 4,49% til 4,64%. Satserne på kreditkort og lån er normalt variable, så disse er ikke tilbøjelige til at stige, indtil Bank of England bevæger sig-men du kan satse din bund dollar, at når den tid kommer, vil de bevæge sig hurtigt.

For kun en måned siden økonomer talte om yderligere fald vipbanks i rentesatserne, så hvorfor har alt ændret sig?

Det er alt, fordi inflationen kommer tilbage under pres. Regeringernes mål for inflation er 2% om året, men med energipriserne høje, og sandsynligvis at svæve endnu mere, er vi begyndt at se den afsmittende virkning af energi inflation i hele økonomien. Og på trods af brændstofregninger omdirigering penge fra chauffører, nye bil registreringer er op 7% på året til marts, industrielle ordrer steg mere end 13% og erhvervslivets tillid forbedret igen i april. Selv Amerika, verdens største forbruger af olie, økonomien oplever overraskende niveauer af aktivitet.

Det er på mange måder en god nyhed for Storbritanniens økonomi. Den årlige eksport sats er steget med næsten 20%, en sats, der stort set modsvares af import. Og den store kvartalsvise undersøgelse af økonomien antyder, at væksten fortsat vil være stærk.

For manden og kvinden på gaden, økonomiske tal er alle godt og godt, men det er boligmarkedet, der er måske deres vigtigste barometer. Her er den aktuelle nyhed er godt for eksisterende boligejere, men måske mindre godt for dem, der forsøger at få en fod på huset stigen.

I øjeblikket er boligmarkedet blomstrende. I de første tre måneder af dette år Halifax rapporterede huspriserne op med 1,6% og landsdækkende rapporterede priser op 2,3%. Men disse er gennemsnit. Stigninger varierer meget afhængigt af hvor du bor. Den gennemsnitlige spørge priser rapporteret af Rightmove, webstedet for ejendomsmæglere, var op 2,7% januar til februar 2006, 0,9% fra februar til marts og 1,1% marts til april for at sætte rekord høj af £205.674. Samlet set er markeds stigningerne blevet ledet af “mini boom” i den øvre ende.

Problemet er, at traditionelt, stemningen på boligmarkedet er lunefulde. Når vi får det første bekræftede tegn på en stigning i rentesatserne, se købere dykke for dækning. Vi mener, at en kvart procent stigning i august efterfulgt af en anden fjerdedel i det tidlige efterår, vil få boligmarkedet til at stall. Tjek også låna pengar.

Som vi alle ved, prognoser cirkulerer atten måneder siden, at boligmarkedet var i for en crash landing, viste sig forkert-og vi er stadig ikke forventer priserne til at falde kraftigt. Men det er den ejendom, hot spots, der vil bære hovedparten af enhver langsom ned. De vil være de første til virkelig at føle den langsom ned og plus en dosis af realisme i forhold til at spørge priser.

I øjeblikket nationalt, den gennemsnitlige hus salg opnår omkring 95% af sin prisforlangende. Når prognose renten stiger, ville vi forvente at se denne procentdel falde til lige under 90%. Dette vil utvivlsomt lægge pres på sælgere for at trimme deres prisforlangende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *